Dankbaar vooruitkijken van 2017-2018, ‘op eentje met suiker’

In deze laatste blogpost van dit jaar wil ik zelf ook even terugkijken en vooruit kijken. Toen mijn vrouw en ik gisteren op de trein terug naar huis zaten te wachten, konden we het niet laten het jaar te overlopen terwijl naar onze drie spelende jongens zaten te kijken. De voorbije 12 maanden viel op hoe in onze omgeving verschillende mensen geconfronteerd werden met serieuze tegenslag. We zagen ook veel mooie vriendschap, maar het besef dat alles breekbaar is, werd meer dan duidelijk in herinnering gebracht.

Tegelijk was het een jaar waarin ik zelf van de ene positieve verbazing in de andere verwondering terechtkwam. Eerst en vooral was er de grote spanning over mijn oma die terug met kanker geconfronteerd werd. De dag dat we hoorden, dat ze ook deze overwonnen had, was de mooiste van de voorbije 12 maanden. Ja, mooier dan mijn doctoraat, al is dat een fantastische tweede. Dat Nature het artikel van Paul Kirschner en mezelf oppikte de voorbije zomer, dat The Guardian ons boek als een van de 10 belangrijkste onderwijsboeken vermeldde, eerlijk? Ik kan het nog steeds niet vatten. Dat waren de meer spectaculaire dingen, maar genoeg opgeschept.

Wat heb ik de voorbije 12 maanden weer veel mogen bijleren van mensen in binnen- en buitenland, in levende lijven én op sociale media. Het hielp me als mens, als lesgever én als wetenschapper. Die laatste rol is het voorbije jaar steeds belangrijker geworden, en dat zal nog meer het geval zijn in 2018 met het nieuwe onderzoeksproject dat ik opstart in Leiden. Het wordt een project waarmee we naast onderzoek ook een pak jongeren mee zullen kunnen helpen. Ik heb momenteel 2 artikels ingediend en ben 3 nieuwe artikels aan het schrijven. Daarmee zal ik behoorlijk zoet zijn in 2018. Een nieuw boek zit er heel misschien in, maar hangt van het schrijfwerk af van Paul, Casper en mezelf. Wel zeker: de Engelstalige versie van Klaskit komt uit in maart van 2018.

2017 was voor mij ook een zeer muzikaal jaar met een plaat van Aleksandra & The Belgian Sweets en opnames van een nieuwe plaat met Willemsson waarvan een eerste single hopelijk binnenkort op de radio te horen en vooral ook de opnames van een nieuwe Blue and Broke plaat. Van deze laatste kan ik je enkel deze 11 seconden laten horen, maar weet dat we er samen ongelooflijk trots op zijn:

De nieuwe Willemsson komt wellicht in februari uit, de nieuwe Blue and Broke in april. Ik ga wellicht geen nieuwe plaat producen in 2018 wegens geen tijd, maar ik kijk nu al heel erg uit naar 13 april want dan plannen we iets zeer leuks met de band onder het motto #terugnaarMalmedy.

Dan is er nog deze blog. 2017 was een van drukste jaren ooit qua bezoekers en nee, ben nog lang niet van plan te stoppen. Dank voor de commentaren en tips die ik nog steeds vaak toegespeeld krijg, dank ook aan Linda Duits van wie er regelmatig gastposts opduiken.

Beste lezers, vrienden en kennissen. Dank voor de vele ontmoetingen, discussies en inzichten. Ik wil jullie allemaal veel goeds toewensen voor 2018 en laat het eentje met suiker zijn (voor niet-Gentenaars, de uitleg vind je hier).

Een gedachte over “Dankbaar vooruitkijken van 2017-2018, ‘op eentje met suiker’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.