2 januari en we hebben al enkele relletjes op en over sociale media

Deze ochtend kreeg ik enkele tweets in mijn tijdlijn die ik niet echt kon plaatsen rond een zeker Logan Paul. De man is een vlogger zoals er zoveel zijn met de nodige volgers. Hij verbleef de voorbije tijd in Japan en zorgde nu met 1 vlog voor een wel heel morbide primeur. Terwijl hij in een Japans zelfmoordbos rondloopt, vindt hij iemand die net zelfmoord gepleegd heeft. Alles wordt getoond. De terechte verontwaardiging is enorm.

Ondertussen heeft de vlogger al zijn excuses gemaakt, maar ze zijn van een bedenkelijk niveau (voor mijn Nederlandse lezers, ze doen aan recente excuses in het NRC denken over een handgemeen):

En nu we toch in Nederland zijn, daar heeft Boef de goegemeente ook al geschoffeerd door meisjes die hem een lift gaven kech’s te noemen bij een filmpje op Snapchat. Het eerste woord dat ik in 2018 bijleer is blijkbaar een Marokkaanse woord voor slet of hoer. Zijn excuses kwamen eerst in de vorm van een aanval in een nieuwe video waarin hij stelt: Even een opmerking voor al die ’kechs’… Want ik heb een paar mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech.” Tja, wat deed hij zelf daar?

Wordt 2018 het jaar van de opvallende rolmodellen? Beide heren hebben voor alle duidelijkheid ook een ruim (zeer) jong publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.