Nieuw doel voor de boekenactie: vzw Pinocchio

Het voorbije weekend werden er op ResearchED Amsterdam enorm veel boeken verkocht – waarvoor dank – waardoor ik de drempel voor een nieuw doel terug heb overschreden (en wellicht deze keer nog een keer zal overschrijden als ik de elektronische betalingen zal zien). Dus heb ik net 250 euro gestort voor Auxilia en kan ik met plezier het nieuwe goede doel aankondigingen: VZW Pinocchio.

Over het goede doel:

De vzw Pinocchio behartigt de belangen en het welzijn van de verbrande kinderen en jongeren in heel België. Enerzijds verleent ze steun aan kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn geworden van brandwonden, voor zover ze onder de verantwoordelijkheid vallen van de ouders. De belangrijkste steun is de financiële steun, zoals terugbetalingen van medische kosten, drukkledij en maskers, zalven, transportkosten en het logement van de ouders, Pinocchio verschaft gratis medicatie en niet-terugbetaalde zonneproducten. Anderzijds tracht Pinocchio het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken met een wekelijks bezoek van een cliniclown, de aankoop van speelgoed voor de speelruimte, spellen, televisies, PC, boeken, enz? Naast de financiële hulp en het aangenamer maken van de hospitalisatie investeert de vzw veel in de organisatie van het jaarlijkse thermaal kuurkamp, het National Burn Camp, bezoeken aan Euro Disney et de organisatie van een Sinterklaasfeest in Tour & Taxis.

En dus met een beetje geluk later deze week opnieuw…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.