Singularity University in zwaar weer

De Singularity University werd in 2009 in een TED-talk aangekondigd door Ray Kurzweil, het zou de toekomst zijn. In Vlaanderen keken we jaloers naar Nederland die de universiteit binnenhaalde, al wou de politiek wel. Bloomberg toont nu dat de realiteit de toekomst doet wachten.

Reality hasn’t matched the hype. Previously unreported police files, other documents, and interviews with current and former students and staff paint the picture that almost from the beginning, some Singularity staffers weren’t able to curb their worst impulses. A teacher allegedly sexually assaulted a former student, an executive stole more than $15,000, a former staffer alleges gender and disability discrimination, and Singularity dismissed 14 of about 170 staffers and suspended GSP, now called the Global Solutions Program, after Google withdrew funding last year.

Boeing investeerde wel nog recent een enorm bedrag en er is nog steeds een band met de NASA, maar Kurzweil zou nog nauwelijks op het beleid wegen en de samenvatting van Bloomberg kan tellen:

Singularity is using a $32 million lifeline to steer its programming hard toward a series of executive training seminars and conferences.

Voor alle duidelijkheid: dit is voor mij geen voorbeeld van tech-lash, maar wel een voorbeeld van hoe onder de noemer van disruptie en vooruitgang, soms blind gevolgd wordt. Blind dan voor dat mensen kleine kanten kunnen hebben, bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.