Volgens een onderzoek in opdracht van Lego hebben kinderen het ook te druk om te spelen

Het is altijd een beetje opletten met onderzoek in opdracht van een bedrijf dat bijvoorbeeld in deze speelgoed verkoopt, daarom zal ik in wat volgt de nodige commentaar geven. Volgens het voor alle duidelijkheid online onderzoek bij 9249 ouders en 3723 kinderen tussen 5 en 12 in 9 landen* zou 38% van de gezinnen aangeven dat samen spelen onder druk staat omdat de agenda van zowel ouders als kinderen te vol zit. 17% van de kinderen geven zelf aan dat ze het te druk hebben om te spelen. De kinderen die de vragenlijst invulden waren kinderen van ouders die deelnamen.

Nog volgens het onderzoek zou er een sterke link bestaan tussen het aantal uren dat gezinnen samenspelen en hun gevoel van geluk (tja, ik denk dat de causaliteit in beide richtingen hier kan gaan), waarbij 88% van de gezinnen die meer dan 5 uur per week samen spelen stellen dat ze gelukkig zijn, terwijl bij de groep die minder dan 5 uur samen spelen, 75% aangeeft gelukkig te zijn. Zelf valt me trouwens op hoeveel gezinnen zich sowieso goed lijken te voelen. 1 op 10 gezinnen zou minder dan twee uur samen spelen per week. 81% van de kinderen geeft aan dat ze willen dat hun kinderen meer met hun zouden spelen (opgelet, we weten uit ander onderzoek dat ouders nu gemiddeld meer bezig zijn met hun kinderen dan bijvoorbeeld in de jaren zestig).

61% van de ouders geeft ook toe dat zelfs tijdens het samenspelen ze afgeleid worden door andere zaken zoals werk, huishoudelijke taken en natuurlijk de telefoon.

In het rapport is er ook een stuk over hoe ouders toch schrik hebben van technologie (privacy iemand), maar dat technologie niet noodzakelijk het traditionele spelen in de weg zit (72% speelt liever met vrienden samen in 1 kamer dan online).

Het onderzoeksrapport geeft aan dat men getracht heeft de steekproef zo representatief mogelijk te houden, maar de eigenlijke vragenlijst ontbrak spijtig genoeg. Je kan het volledige rapport hier downloaden.

* China, Denmark, France, Germany, Russia, Saudi Arabia, Mexico, the United Kingdom and the United States of America

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.