Brits onderzoek toont link tussen ‘doorlichtingscultuur’ en burnouts bij leraren

Er is weinig twijfel dat een zekere vorm van monitoring en audits nodig kunnen zijn voor goed onderwijs. Maar trop is te veel en te veel is trop, blijkt uit een nieuw Brits rapport. The Guardian vat het als volgt samen:

The report by the DfE’s teacher workload advisory group says teachers have to waste time producing data on their pupils, with the recording, monitoring and analysing of data being demanded by multiple sources, including local and central government, Ofsted school inspectors and multiple tiers of school management.

Tot 30 elementen moeten worden bijgehouden voor elke leerlige en het resultaat is… dat de UK een van de grootste werkbelastingen van leerkrachten kent en kan volgens het rapport leiden tot angstcultuur en burnouts, terwijl de leerling er niet beter van wordt:

Data is often used too much for monitoring and compliance, rather than to support pupil learning and school improvement.

Het rapport pleit dus niet tegen het verzamelen van gegevens, wel over de hoeveelheid en waarvoor die data dan al dan niet gebruikt wordt.

Het volledige rapport kan je hier lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.