Een goede metafoor over leerplannen en koepels

Gisteren was er een opvallende passage in De Zevende Dag in het debat tussen Bart De Wever en huidig minister van onderwijs Hilde Crevits, waarbij de minister scholen aanraadde om wat vaker tegen hun koepel in te gaan als de visie van de koepel zou botsen met hun eigen visie.

Dit bracht me tot de volgende vraag:

Ik stelde die vraag niet omdat ik voor of tegen ZILL zou zijn, het nieuwe leerplan voor het basisonderwijs van het katholiek onderwijs, maar wel omdat ik de voorbije 2 jaar diezelfde vraag al vier kreeg. Voor alle duidelijkheid, elke school mag zijn eigen leerplan maken, maar in de praktijk is dat veel werk. Al zouden bijvoorbeeld katholieke scholen er ook kunnen voor opteren bij de oude leerplannen te blijven, omdat de eindtermen die we vandaag hebben in het basisonderwijs nog steeds dezelfde zijn als voor de oude leerplannen. Pas in de komende legislatuur wordt werk gemaakt van nieuwe eindtermen voor de basisschool.

Lieven Boeve antwoordde op mijn vraag:

Johan Lievens verduidelijkte het allemaal via een metafoor:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.