Wat is het effect van het Corona-virus op onderwijs (en wat vertelt het ons over online leren)

Quartz levert enkele interessante inzichten op over hoe het leven en leren in Hong Kong beïnvloed wordt door het Corona-virus. In de miljoenenstad zijn de scholen dicht tot alvast midden-maart en de universiteiten schakelden over op online afstandsleren.

Dat laatste is allemaal goed en wel, maar als je in een klein appartementje leeft waarbij de ouders ook thuis moeten blijven en op afstand moeten werken, dan zie je dat het leren steeds minder optimaal wordt. Hetzelfde geldt voor docenten die ruimtes met elkaar delen of ook van thuis uit willen les geven, maar ook daar met meerdere mensen samen leven.

Maar er is meer. Hong Kong was al eerder in het nieuws door de massale studentenprotesten, waardoor studenten nu niet meer met hun gezicht in beeld willen komen tijdens online lessen.

De belangrijkste uitdaging is echter dat verschillende cursussen waar mensen praktische vaardigheden moeten leren, zich niet goed vertalen naar online leren. Deze lessen zijn momenteel geschorst en de startdatum waarop ze opnieuw zullen beginnen, wordt steeds verder verschoven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.