Na een eerste dagje online les en vergaderen zijn de belangrijkste woorden voor mij…

De eerste officiële online werkdag zit er bijna op – na dagen voorbereiden – en de belangrijkste woorden waarmee ik het zou willen samenvatten zijn: goodwill en geduld.

Het is normaal dat niet alles vlot loopt. Het is niet onlogisch dat platformen het begeven onder de plotse enorme druk. Tegelijk merkte ik hoe iedereen – collega’s en studenten op mijn beide werkplekken – dit begrijpt en er samen naar oplossingen wordt gezocht.

Het zal nog een tijdje duren vooraleer het een beetje normaal lijkt, en helemaal normaal zal het nooit worden. Denken dat je zoiets wel zal uitleggen in de les, en dan opeens beseffen dat die les niet zo zal plaats vinden.

Ik hoorde vandaag lesgevers die nieuwe mogelijkheden van technologie ontdekten en anderen die tegen de grenzen van de mogelijkheden aanliepen. En ik merkte bij veel mensen dat ze opeens het menselijke contact meer waarderen. Als iets gewoon geworden is, vergeet je vaak hoe speciaal het in feite wel is. Dit geldt trouwens ook voor die lijst van cruciale beroepen die nu opeens belangrijker dan ooit blijken.

Er zijn gelukkig een paar zekerheden. Naast die goodwill en dat geduld, is er vooral morgen weer een dag.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.