Later vandaag verschijnen de eerste 5 tutorials en start Begeleiders zonder Grenzen

Gisteren heb ik mogen meewerken aan 5 tutorials die de PO-raad, het Lerarencollectief en ResearchED Nederland opgenomen hebben en die vandaag verschijnen. Dit is allemaal gebeurd in een record tijd. De videos verschijnen op het Youtube kanaal van deze video en op de site van het lerarencollectief.

Maar dat is niet het enige dat vandaag start. Er wordt ook een Vlaams initiatief gelanceerd, namelijk begeleiders zonder grenzen waar ik trouwens ook aan meewerk.

In Begeleiders zonder Grenzen bundelen heel wat onderwijsbegeleiders en experten de krachten. Hun doel is om leraren en directeurs met concrete onderwijsvragen zo snel mogelijk een kwaliteitsvol antwoord te bieden.

Via de website http://www.begeleiderszondergrenzen.be kunnen leraren hun vragen stellen. De vraag wordt toegekend aan een begeleider die in samenspraak met andere experten een kwaliteitsvol antwoord formuleert.

Op enkele dagen tijd slaagde dit initiatief erin 55 experts en begeleiders te verzamelen rond 6 thema’s die veel vragen oproepen: afstandsleren, gelijke kansen en zorg, motivatie en betrokkenheid, communicatie, een school leiden en organiseren vanop afstand, en heropstarten na corona.

Naast academici en andere onderwijsprofessionals verlenen Onderwijscentrum Brussel, Schoolmakers, de pedagogische begeleidingsdiensten van het Provinciaal Onderwijs en Katholiek Onderwijs Vlaanderen en het Centrum voor Taal en Onderwijs (KULeuven) structureel hun diensten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.