Moet er een officiële reüniedag komen?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb het wel gehad met Zoom, Skype, Teams voor familie en vrienden. Die tools zijn nu zo verweven met werk, dat ik ze niet wil gebruiken voor vrienden en familie. Maar opeens besefte ik, ooit moet er toch die dag komen dat we officieel weer onze familie mogen bezoeken, onze vrienden mogen ontmoeten, terug van virtueel naar IRL gaan? Ik weet niet wanneer, ik weet niet hoe, maar die dag moet er toch ooit komen?

En wellicht zal die dag ook aangekondigd worden. Net zoals de tuincentra open mogen of binnenkort heel misschien de scholen, zo zal er ooit aangekondigd worden: je mag terug naar oma en opa. Je mag ze terug vastpakken. Je mag terug een pint gaan pakken – of in mijn geval een cola.

Misschien moeten we die dag groot aankondigen met aftellen op televisie als was het nieuwjaar. Misschien wordt het dan een soort van 11 november (België) of 4 mei (Nederland), waarmee we de doden herdenken van de pandemie, maar dit doen door met familie en vrienden af te spreken om te beseffen hoe broos dit kan zijn.

Misschien moet er geen officiële reüniedag komen, maar de officieuze mag er wel snel zijn…

3 gedachten over “Moet er een officiële reüniedag komen?

  1. Beste

    Bedankt om ons steeds te informeren. 😊 Ook ik vond dat zoom, Skype… verbonden was met werk en ging op zoek naar andere ‘app’. Zo kwam ik bij houseparty. Je kan er (als je het vanop je gsm doet) spelletjes met elkaar spelen.

    Daarnaast fleurden we ‘meet’ ook al op door een kahoot-quiz met de hele familie te spelen.

    En die reüniedag mag voor mij best erg officieel 😉.

    Groetjes Tine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.