Je klas inrichten? Dat doe je zo!

Kleutergewijs

Beeld je even een plaats in waar je graag heen gaat: je favoriete café, een parkje in de buurt of het huis van een goede vriend. Wat zorgt er op deze plaatsen voor dat je je welkom en veilig voelt? Wat maakt dat je telkens terug wilt gaan? Als je aan deze plaatsen denkt, denk je misschien aan de mensen om je heen, de kleur van de muren, het licht, de geuren en geluiden of de inrichting.

In sommige omgevingen voelen we ons meteen ontspannen en comfortabel. Op andere plaatsen (de wachtruimte van de tandarts, het vliegveld of een te chique restaurant) voelen we ons eerder gespannen, overweldigd of verward. De omgeving heeft een krachtig effect op ons. Het beïnvloedt hoe we ons voelen, wat we doen en hoe we reageren. We hebben een hekel aan plaatsen waar we het gevoel hebben dat we er niet echt bij horen, niet…

View original post 1.382 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.