Voel jij jezelf een goede leraar?

We kregen de voorbij maand heel veel suggesties binnen voor vragen bij Teacher Tapp Vlaanderen. Soms is een vraag zo eenvoudig dat het bijna geniaal is: Voel jij jezelf een goede leraar. Het is een vraag die Nele instuurde.
De resultaten zijn als volgt:

Maar hoe eenvoudig de vraag ook wegleest, ik had er zelf behoorlijk veel moeite mee om te antwoorden. “Ja” zou de waarheid geweld aangedaan hebben. Meestal wel – wat ik uiteindelijk koos – is een niveau dat ik na jaren bereikt heb, Meestal niet is een niveau waar ik vandaan kom.

Dat quasi niemand van de respondenten “nee” antwoordt, geeft hoop. Althans de respondenten van de app geven aan op hun plaats te zitten in de job.

Het heeft misschien inderdaad iets met leeftijd te maken, als je kijkt naar de opsplitsing waarbij de groep die “ja” antwoordde groter wordt met de leeftijd.

Let wel: de vraag ging hier over je een goede leraar voelen, niet over een goede leraar zijn. Deze laatste vraag zou nog een veel moeilijkere vraag zijn om te beantwoorden. Wat is namelijk goed? En hoe kan je dit te weten komen? Over die vraag zijn al zoveel artikels en boeken geschreven. Na een poging tot samenvatten van al dat werk, besloot Dylan Wiliam in zijn meest recente boek dat het misschien de foute vraag is. Als het toch zo moeilijk is om dit in te schatten en we sowieso leraren tekort hebben, waarom proberen we dan niet gewoon alle leraren die er zijn zo veel mogelijk te verbeteren?

P.S.: heb jij zelf ook zulke vragen? Stuur ze in via deleraardenkt.be of anoniem via de app. Btw, maak gerust ook collega’s warm om vragen in te sturen of mee te doen met Teacher Tapp!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.