Willy

Beste Willy,

ik heb net mijn eerste lessen van het jaar gegeven aan eerstejaars in onze opleiding. Net zoals jij mij ooit een van de eerste lessen gaf in de lerarenopleiding in Eeklo. Ik herinner me nog dat het mediakunde was. Nee, mijn bordschrift was niet best.

Later werd je co-promotor van mijn scriptie, ook al met een link naar media in de klas. Nog later werd je mijn collega. Een zeer goede collega die op het juist moment steeds de juiste, vaak relativerende opmerking kon placeren.

De man die al jarenlang een tweede thuis gevonden had in Suriname waar je ontzettend veel deed voor het onderwijs. Ik zag je regelmatig hier in Sint-Amandsberg, vaak dacht ik dat ik meer zoals jou wou zijn.

Vandaag net na mijn les kwam het bericht. Het bericht waardoor ik nu in deze tekst consequent verleden tijd moet gebruiken.

Te vroeg, veel te vroeg. Je zou er waarschijnlijk ook wel iets op weten te zeggen.

Ik nu even niet,

Geniet van de laatste moto-rit,

Pedro

Een gedachte over “Willy

  1. Beste Pedro

    We hebben vast allemaal wel de eer om een Willy binnen onze omgeving te mogen kennen. Heel veel sterkte aan jou, familie, vrienden en kennissen van Willy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.