Wat te zeggen of te schrijven #Brinckman

Niet bloggen over het rapport Brinckman zou raar zijn, maar mag ik eerlijk bekennen dat ik niet goed weet wat te schrijven over het 157-pagina tellende eindverslag dat gisteren werd voorgesteld. Je kan hier het hele rapport lezen, Klasse maakte hier een samenvatting.

Ik was niet betrokken bij de commissie, maar veel zaken kan ik beamen, alleen al als ik naar mijn eigen verleden kijk:

Volg ik alles? Zeker niet, ik weet niet of bijvoorbeeld Hattie zich zou herkennen in de visie op zittenblijven, terwijl hij wel voor oa huiswerk aangehaald wordt. En er zijn genoeg zaken waar ik nog moet over nadenken.

Maar wat zal het effect van het rapport zijn? Moeilijk te voorspellen. Mispak je niet, oa voor professionalisering/begeleiding en lerarenopleidingen staan er vergaande voorstellen in die ik niet zonder slag of stoot zie passeren. Anderzijds passeerden de voorbije maanden verschillende zaken die wel degelijk uitgerold zullen worden of waarover minstens al gedacht werd. Merk bijvoorbeeld op hoe de bindende toegangsproef voor de lerarenopleidingen al een paar keer voor dit rapport door minister Weyts werd vermeld.

Ook zie ik aanwijzingen dat dit rapport wel eens langer zou kunnen meegaan dan deze legislatuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.