Op 31 mei geef ik een gratis lezing in Utrecht en jij kan er bij zijn :)

De afdeling Educatie van de Universiteit van Utrecht start met een collegereeks voor alumni… en de rest van de wereld. En ik heb de eer om de eerste lezing te verzorgen over ons nieuwste boek “Bijna alles wat je moet weten over psychologie

Collegereeks: 1e lezing
Op dinsdagavond 31 mei a.s. vindt de eerste lezing uit een reeks openbare colleges plaats, met als thema ‘Van wetenschap naar praktijk’. In deze reeks spreekt lerarenopleider en docent geschiedenis Erik Ex met wetenschappers en leraren die nieuwe inzichten verschaffen voor het dagelijks werk in de klas. Na de lezing is er tijd om bij te praten bij een borrel. Dit college vormt de eerste van een serie die in het schooljaar 2022-2023 wordt gecontinueerd.

De spreker
Dr. Pedro De Bruyckere trapt op 31 mei de reeks af. Pedro is pedagoog en onderwijsonderzoeker en sinds begin 2022 ook aangesteld bij de Universiteit Utrecht. Hij heeft verschillende boeken geschreven als Jongens zijn slimmer dan meisjes (35 mythes over leren en onderwijs), Klaskit en Bijna alles wat je moet weten over psychologie. In zijn boeken weet Pedro de praktijk in de klas te verbinden met onderwijsonderzoek.

Pedro zal een aantal klassiekers uit de onderwijspsychologie tegen het licht houden. Moet Piaget niet eens van zijn voetstuk? Hoe denkt de wetenschap inmiddels over Dweck? En gaan de alomtegenwoordige Deci en Ryan de tand des tijds doorstaan? Pedro legt de reuzen van weleer op de pijnbank.

Voor wie?
Alle GST-alumni zijn van harte uitgenodigd om de collegereeks bij te wonen. Studenten van de GST, leraren in het voortgezet onderwijs, lerarenopleiders en andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Datum, tijd, locatie & aanmelden

Datum:  dinsdag 31 mei 2022
Tijd:      19:00 – 21:00 uur. Het college wordt afgesloten met een borrel.
Locatie: Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park
Boothzaal, Heidelberglaan 3, Utrecht
Kosten: de eerste lezing in deze reeks is gratis

Aanmelden? Kan je via deze pagina!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.