Maar wat doe je daar nu in Utrecht? Wel, onder andere pre-teaching hoorcolleges!

Sinds januari werk ik voor een klein deeltje van mijn opdracht aan de Universiteit van Utrecht en ik doe er vrij veel, maar 1 ding is nogal apart te noemen. Sinds vorige week geef ik namelijk “pre-teaching hoorcolleges”, als die term al bestaat. Binnen het vak Educational Psychology merkten mijn collega’s al een tijdje dat door de diverse samenstelling van de studenten die dit vak volgen, de verschillen in voorkennis groot zijn. Hierdoor is voor de ene student het vak ontzettend zwaar, voor de andere net te makkelijk.

Daarom proberen we dit jaar iets nieuws: voor de studenten met minder voorkennis geef ik dus pre-teaching. Weliswaar in een aula met een nog steeds grote groep nieuw-instromende studenten, maar met leerstof die niet bedoeld is om te examineren op het einde van het vak, maar met de bedoeling mee te kunnen met de eigenlijke lessen.

We doen ook iets voor de hele sterke studenten of studenten met veel voorkennis zodat deze een extra uitdaging krijgen, maar daarover een volgende keer meer… (ja, ik hou van cliffhangers).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.