Buiten de Krijtlijnen: 5 ICT-Tools om te gebruiken in je klas

Er is een nieuwe aflevering van Buiten de Krijtlijnen:

De Digisprong zorgt voor een digitale omslag binnen onderwijs. Vele scholen starten met een digitaal traject met tablets, chromebooks of andere nieuwigheden. Het doel is altijd om tot beter onderwijs te komen en ICT is daarvoor maar een middel. Maar die middelen zijn eindeloos. Door het digitale bos de bomen nog zien, is niet gemakkelijk, want er zijn wel honderden devices en wel duizenden apps of tools die je kan gebruiken.

Daarom in deze aflevering een kleine routeplanner. We vroegen aan vijf onderwijsmensen die graag met ICT bezig zijn om hun ICT-tool aan jullie voor te stellen. Maak kennis met Quizlet, Anchor, Het Archief voor Onderwijs, Sci-Hub en Google Cardboard. Oftewel luister naar Wouter, Jeroen, Mitte, Hanne en Bram!

Een gedachte over “Buiten de Krijtlijnen: 5 ICT-Tools om te gebruiken in je klas

  1. Hoi Pedro,

    Bedankt voor het delen…

    In het kader van ICT-tools heb ik van studenten een tool gezien voor het maken van Flashcards. Na mijn pleidooi over het niet maken van samenvattingen en tijd beter aan andere leerstrategieën besteden zoals flashcards.

    Bij http://www.brainscape.com (flashcards for serious learners) kun je flashcards maken en delen met anderen.

    Overigens had ik zijn flashcards gezien en zag ik dat het maken van flashcards ook nog wel moet worden aangeleerd, maar dat is weer een ander onderwerp 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.