Hoe fake, online goeroes geld uit je zakken kunnen halen

Tijdens de vakantie zag ik een reclame op televisie over hoe iemand je rijk kon maken terwijl je minder hard moet werken. Je zag wellicht ook op sociale media dergelijke filmpjes waarbij gratis webinars of online cursussen aangeboden worden omdat ze de kennis willen delen die hen zelf rijk maakte. Internationaal bestaat die trend al veel langer. Een mens met een beetje verstand, weet dat het wellicht fake is, al zag ik ook al behoorlijk slimme mensen vallen voor dergelijke verhalen. Vond deze video die het mechanisme achter dergelijke video’s behoorlijk goed uitlegt. Het is een degelijke waarschuwing en tegelijk ook wel een soort van handleiding om zelf oplichter te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.