Ons lichaam bewonen: het begrip embodiment en waarom het zo belangrijk is

“Ik zie mezelf als een geheel, geest en lichaam geïntegreerd met elkaar of iets in die aard… Ik voel me goed in mijn vel en kan loslaten hoe een meisje er volgens de media uit zou moeten zien. Ik kan genieten van de feestdagen zonder te veel bezig te zijn met hoe ik eruit zie of me af te vragen of ik ben bijgekomen van al dat lekkers… Ik luister naar mijn lichaam en doe wat goed voelt.” (Olivia)

“Ik haat mijn lichaam, ik heb het gevoel dat ik mijn lichaam moet overwinnen, alsof het een obstakel is. Ik voel geen connectie met mijn lichaam, alsof het geen deel uitmaakt van mezelf en een apart iets is… Ik voel me niet zelfzeker of comfortabel in mijn vel, wat me erg verdrietig maakt.” (Laura)

Het lichaam. Een begrip dat bij eenieder van ons heel andere gevoelens en gedachten kan oproepen. We…

View original post 1.030 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.