Maken brood, vis en kauwgom je slimmer?

Deze video van de Universiteit van Nederland kan naast een interessante uitleg veel studenten hoop geven. Maar lees ook verder onder de video.

Voor wie eindexamens of tentamens voor de deur heeft staan, of wie simpelweg veel beter wil leren, heeft Renate de Groot, onderwijswetenschapper aan de Open Universiteit, wat voedingstips. Om zo goed mogelijk te kunnen functioneren en dus ook zo goed mogelijk te kunnen leren, hebben je hersenen baat bij specifieke soorten voedsel zoals vette vis en volkorenbrood. Welke voedingsstoffen hierin zitten, waarom die je hersenprestaties verbeteren en wat kauwgom met je hersenen te maken heeft, legt Renate je uit in deze video.

Van de drie voorbeelden weet ik zelf iets over kauwgom. Het klopt dat er onderzoek is dat aantoont dat het een positief effect kan hebben, maar dat effect is… kort. Het is ook niet per se een wondermiddel, het effect hangt ook van het moment in het leerproces. Dus een zekere nuance is wellicht nodig, zover ik het kan zien bij het kauwgum verhaal. En nee, ik schrijf dit niet omdat ik geen vis kan eten :).

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.