Gratis operator celbel bestaat niet: Safer Internet Day 2010

De voorbije dagen doken er reclames op rond een nieuwe operator die zich speciaal richtte op jongeren onder de 21 jaar, www.celbel.be. Maar dit blijkt alles te maken te hebben met de Safer internet day 2010 en OIVO.

Gratis bellen en sms’en met nieuwe operator CelBel?

“Daar wordt een gratis gsm-abonnement voor een jaar aangeboden aan jongeren die jonger dan 21 jaar zijn… CelBel is een ‘valstrik’ en bestaat niet. Er is dus ook geen gratis gsm-abonnement. Maar het is ook geen echt bedrog. We hebben je zoon beetgenomen (op een onschadelijke manier), maar met een educatief doel voor ogen.

Op verschillende websites die jongeren als doelgroep hebben, plaatste het door het OIVO gecoördineerde ‘Platform Safer Internet België’ (www.saferinternet.be) een commerciële (nep)banner. Na erop geklikt te hebben, worden de jongeren via http://www.celbel.be ogenschijnlijk naar de website van een nieuwe telecomoperator (CelBel) geleid, die zich op de Europese markt wil vestigen en de jongeren als promotieaanbod een gratis proefcontract voorstelt. Na een poosje wordt het echter duidelijk dat CelBel niet bestaat en dat de jongere bij de neus werd genomen.”

De jongere die automatisch op www.web4me.be komt kan wellicht ietsje mediawijzer worden…

Het thema van de Internet Safer Day is trouwens ‘Denk na voor je iets online zet!’ (zie ook dit artikel in de Morgen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.