Bizarre trends bij jongeren

Onder het label 10 Weirdest trends for teens in 2010 verzamelt Vanessa van Petten van Radical Parenting, wel euh, 10 voor haar vreemde trends. Nu, sommige vind ik minder bizar met bijvoorbeeld authenticiteit in het achterhoofd.

1. Daylighting

Dit is er een jobje op na houden om een nachtleven te kunnen houden, om ondertussen te kunnen ondernemen of om artiest te kunnen zijn. Niets mis mee, toch?

2. It’s Social to Be Sad

Melancholie rules, klagen en treuren is cool en een goed startpunt voor conversatie.

3. Not Slackers, Sprinters

Ok, zijn deze jongeren van vandaag uitstellers? Ja en nee, ze kunnen misschien vaak lui lijken, maar je ziet ze ook opeens heel intens werken. Dit liever dan langere uren (zie ook wat we al vaker schreven over het belang van tijd). Dus eerder sprinters dan langeafstandslopers. Alle linken met de huidige discussie over flexibilisering in het hoger onderwijs in Vlaanderen laat ik volkomen bij de lezer.

4. Intergeneration Gaming

Vader en moeder spelen nu ook games, en niet enkel om mee te kunnen zijn met hun kinderen. De WII en buzz maakte samen spelen tussen generaties even normaal als vroeger gezelschapspelen.

5. Sheepwalking

Jongeren zoeken betekenis, en soms lukt dat wat moeilijk, en onder het motto van Lennon ” life is what happens while you’re making plans” volgens ze ondertussen als schaapjes de kudde..

6. Awkward is the New Normal

Bizarre types (niet enkel vampieren) zijn de nieuwe hype.

7. 3rd Life

“1st life is a kid at home, 2nd life is a kid’s life at school, 3rd life is a kid with their friends and now there is 4th life.  The complete area or a kid’s life that deals with netiquette, e-tact, online photos and chat. They have favorite areas they hang out in online (like the cafeteria at school, the living room at home and the ice rink in town), people they like only for online social time and persona’s and reputations they display on their profiles.” (Vanessa)

8. Old School is New School

Vanessa schreef hier ook een andere post over: New (or Old) Teen Trend: Oldies and Nostalgia

9. Grandparents

Grootouders zijn belangrijk en jongeren gaan er meer mee om, hebben ze liever en willen bijleren over vroeger.

10. Cuddling for Funsies

Onder het motto wie het kleine niet eert… Even tegen elkaar aan schurken is even fijn als een grote knuffel, klein is het niet nieuwe groot. Funsies als een verkleinwoord voor Fun.

Lees hier de originele post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.