Britse kinderen vragen het liever aan Google dan aan hun ouders

Uit een bevraging door Birmingham Science City van 500 Britse kinderen blijkt dat een kleine meerderheid (54%) een vraag liever opzoekt dan dat ze het vragen aan hun ouders of aan een leerkracht.

Ouders komen op een tweede plaats met 23% en de leerkrachten halen in de UK slechts 3%. 34% van de respondenten denkt dat het huiswerk te moeilijk is voor hun ouders.

Nog cijfers: een meerderheid van de respondenten, 91%, gebruikt zoekmachines, met bijna de helft (47%) gebruikt minstens 5 keer per dag. Bijna de helft (45%) gebruikte nooit een gedrukte encyclopedie en bijna een vijfde gebruikte nog nooit een woordenboek.

De directrice van Birmingham Science City Dr Pam Waddell zegt over de resultaten: “With children now growing up in an environment where digital technology is accepted as standard, we wanted to see just how this has affected their approach to research and exploration. It’s not surprising that with answers at the touch of the button, youngsters often Google questions before asking parents, friends or teachers. However, this isn’t necessarily a bad thing. It shows just how commonplace digital technology is for children today and how comfortable they are with using it.

Children, no matter what generation they grow up in, have an inquisitive and curious nature, and so the fact they are able to use new technology to explore this is a positive sign for the future.” (bron BBC)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s