Should I stay or should I go? Waarom blijven we in een job die we niet leuk vinden?

Via Welingelichte Kringen op een artikel van Forbes terechtgekomen waarin 6 redenen opgesomd worden waarom we niet weggaan van de job die we in feite haten. Kathy Caprino beweert vooral niet dat ze hiermee de wijsheid in pacht heeft, en nee, er is geen onderzoek aan voorgegaan, maar het is een boeiende vraag. We zagen al hoe je mensen kan houden, maar wat als ze voor de verkeerde redenen blijven? Redenen zoals:

 1. Gebrek aan zelfkennis
  “Je weet niet precies wat je wilt. Wellicht omdat je het te druk hebt met je huidige baan om over de echte doelen in je leven na te denken.”
 2. Je hebt zelfkennis maar je neemt genoegen met minder
  “Er is een kans dat je wel precies weet wat je wilt maar niet durft of wil veranderen. Je neemt genoegen met de huidige situatie en dwingt jezelf tevreden te zijn met minder.”
 3. Je hebt niet genoeg doorzettingsvermogen
  “Veranderen kost energie en doorzettingsvermogen. We denken te vaak dat het leven gemakkelijk moet zijn. Om echt te veranderen zullen we echter altijd door moeten gaan, ook bij tegenslag. “
 4. Je gaat voor het geld
  “Het kan dat je bij je huidige baan blijft omdat deze zo goed betaalt. Ga na of je gelukkiger wordt van geld of van een leuke baan.” 
 5. Emoties bepalen te veel wat je doet
  “Slimme en kundige mensen laten zich soms zoveel leiden door emoties van onmacht, angst en woede dat ze hun wensen niet normaal kunnen uitdrukken tegen hun baas. “
 6. Je bent vergeten hoe het voelt om gelukkig te zijn
  “Je zit al zo lang vast in dezelfde baan dat je simpelweg vergeten bent hoe het voelt om voldoening uit je werk te halen.”

Het lijstje is verre van compleet, welke zou jij aanvullen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s