Een post-pc tijdperk voor Apple en Microsoft

Bij de voorstelling van de nieuwe (voor Android-fans nouja, nieuwe) iPhone 5 maakte Apple duidelijk dat we in een post-pc tijdperk leven nu er meer tablets verkocht worden dan gelijk welke fabrikant pc’s verkoopt. Ze gaan er even aan voorbij dat dit misschien is omdat de pc’s niet noodzakelijk nog zo snel vervangen worden en dat de tablet nieuwer zijn en dus nog marktterrein veroveren. De vraag is ook hoeveel mensen een tablet hebben zonder pc, ik ken momenteel enkel deze beroemde gebruiker?

Misschien heeft Google wel gelijk als ze stellen “Computers keep us productive and informed, Smartphones keep us connected, Tablets keep us entertained.”

Maar los daarvan lijkt de beweging weg van de pc wel degelijk gaande, zeker als nu ook Steve Balmer in een interview aangeeft dat niet Windows, maar de Xbox de toekomst van Microsoft betekent, alhoewel hij wel terecht opmerkt dat het verschil tussen tablets en pc’s sowieso verkleint (vandaar ook de tablet-benadering va de Surface van Microsoft).

Toch denk ik dat de man een punt heeft, zeker als je ziet wat men zoal van plan is met de nieuwe Xbox en Kinect, namelijk een regelrecht Holodeck!

 

Het is al veel vaker gezegd, het wordt vooral nadenken over interfaces, hoe gaan we interageren met de technologie die ons omringt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s