To pin or not to pin. Acht tips om Pinterest goed te gebruiken in het kleuteronderwijs

De tips zijn volgens mij niet enkel bruikbaar voor het kleuteronderwijs!

Kleutergewijs

Kan Pinterest me helpen om BC’s grondiger, anders, creatiever, innovatiever uit te werken? Nu de online knipselmap aan een opmars bezig is om Google te evenaren als ideeën-zoekmachine, wordt deze vraag wellicht door menig kleuterleidster gesteld. Het antwoord op die vraag is niet eenduidig. Pinterest kan zeker helpen bij de brainstorm naar concrete activiteiten enerzijds of bij de zoektocht naar nieuwe invalshoeken binnen een B.C. anderzijds. Maar niet iedereen gebruikt Pinterest even efficiënt of komt na een avondje pinnen met betere ideeën voor de dag.

Wij verzamelden onze inzichten voor een beter Pinterestgebruik alvast in acht tips.

Tip 1: Investeer in goede zoektermen

Pinterest is te vergelijken met Google: typ eender welk woord in en je wordt overspoeld met suggesties. Wie snel het kaf van het koren wil scheiden en meteen op het juiste spoor wil zitten, kan dus maar beter gericht zoeken. Neem daarom vooraf de tijd om kernwoorden…

View original post 1.067 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s