Ecologie, doelstellingen voor de toekomst – longread 1

Ondertussen toe aan de derde longread van mijn studenten. De komende dagen verschijnen er nog 5!

POP-up

Auteurs: Alexandra Corty, Joeri Jacobs, Karolien Ott , Ting-Yu Jessica Xu

Als we naar de hedendaagse media kijken dan is ecologie een vaak terugkerend thema. Denk aan global warming, plastiek in zee, uitstervende diersoorten, vuilnisbelten, … Het zijn maar een paar voorbeelden van de ecologische problemen en uitdagingen waar we voor staan. Daarom zou het gewaar worden van deze problemen en eventuele oplossingen een essentieel einddoel kunnen zijn in het secundair onderwijs. We onderzochten daarom wat de kennis is van mensen in onze eigen omgeving. Zo kwamen we – ondanks de beperkte steekproef – tot enkele interessante vaststellingen.

Vooraleer we konden vaststellen wat de algemene kennis was van de personen in onze omgeving, verdiepten we ons zelf in de materie: verborgen afval, recyclage processen, afval in de kunst, ecologische voetafdruk, duurzame materialen, … zijn maar enkele voorbeelden. Op basis van onze literatuurstudie stelden wij een aantal vragen waarvan wij denken…

View original post 565 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s