Ecologie, Doelstellingen voor de toekomst – longread 2 + podcast

Deel 4 van de studenten-longreads. Alhoewel, nu werd voor de podcast-vorm gekozen!

POP-up

Auteurs: Alexandra Corty, Joeri Jacobs,  Karolien Ott , Ting-Yu Jessica Xu

 

In onze eerste longread bespraken we al dat ecologie een vaak terugkerend thema is in diverse contexten. Ons einddoel van dit kleine project is om doelstellingen op te stellen in verband met dit thema inzake secundair onderwijs. Daarvoor moesten we eerst de algemene kennis van de mensen gaan testen. Op basis van literatuurstudie, onderzoek en uiteindelijk een zelf opgestelde vragenlijst over ecologie in al zijn vormen, konden wij concluderen dat er een zekere basiskennis schuilt in elk van ons, maar dat de meeste mensen slecht scoren op vlak van productie en hergebruik van afval. Toch worden de onderwerpen ‘ecologie’ en ‘duurzame ontwikkeling’ aangehaald in de vakken biologie, natuurwetenschappen, fysica, techniek  en chemie. Ze worden ook vermeld in de vakoverschrijdende eindtermen, maar eigenlijk is dit maar een schraal aanbod. Het is belangrijk om gezamenlijk aan een betere toekomst…

View original post 538 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s