Moeten we zorgen voor kleine kinderen of hen onderwijzen?

Kleutergewijs

Bij ons in Vlaanderen leek het simpel, tot 2,5j lieten we voor de kindjes zorgen in de kinderopvang en daarna gingen ze naar school. In het eerste geval was de minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin de politiek verantwoordelijke, in het tweede die van onderwijs. Die beleidsdomeinen vertaalden zich ook in de focus, respectievelijk zorg en onderwijs. Maar dat is geleidelijk aan veranderd vanuit de twee richtingen. Kleuteronderwijzers vegen meer kontjes op school en van onthaalouders en andere kinderopvangers verwachten we dat ze bewuster met het leren van de ukjes begaan zijn.

De site van Kind & Gezin, het agentschap van de Vlaamse Overheid dat de kinderopvang regisseert, laat dat blijken wanneer hij de arbeidskrachten in die sector rechtstreeks aanspreekt in de rubriek pedagogische aanpak.

“Je kinderopvang neemt een centrale plek in het leven van jonge kinderen in. Daarom is het belangrijk dat ieder kind zich goed voelt, geboeid bezig…

View original post 1.040 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s