……… moet op school aangeleerd worden

Ik weet dat Casper Hulshof geprobeerd heeft een lijstje bij te houden voor Nederland, maar ik denk dat ik er ook maar aan begin voor Vlaanderen. Er is een probleem in de samenleving, en men kijkt naar school voor de oplossing.

De aanleiding is dit bericht gisteren in de kranten: borstvoeding moet op school aangeleerd worden.

Ik keek even naar wat er sinds mei allemaal op school zou moeten worden aangeleerd:

Mijn bedoeling is om het lijstje aan te vullen als er een nieuwe vraag in de media opduikt. Hierbij wil ik me niet uitspreken over of ik de oproep positief of negatief vind (bij een van de bovenstaande oproepen ben ik zelfs indirect betrokken), wel wil ik zo tonen hoe vaak onderwijs als redmiddel gezien wordt en/of hoe vaak men vindt dat een bepaald thema in onderwijs aan bod moet komen.

Kleine oproep: heb ik iets sinds mei gemist dat nog in het lijstje moet komen, lees je een nieuwe oproep ergens in de media, tip me!

2 gedachten over “……… moet op school aangeleerd worden

  1. Pingback: Een update op de Onderwijs moet…-lijst, wat moet onderwijs kinderen allemaal leren? | X, Y of Einstein?

  2. Pingback: Wat scholen allemaal moeten – KomenskyPost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.