Narcisme onder studenten nam niet toe de voorbije decennia (Amerikaans onderzoek)

Een nieuwe, weliswaar Amerikaanse studie toont iets dat in feite in lijn ligt met wat eerder onderzoek van Twenge et al. toonde: in tegenstelling van wat veel mensen denken in selfie en social mediatijden, lijkt het narcisme van jongeren niet te zijn toegenomen. De studie suggereert dat er als er al een evolutie zou zijn, dat het eerder een afname dan een toename zou zijn.

Voor het onderzoek gebruikten de onderzoekers data van 1166 studenten van de University of California, Berkeley in de jaren 90, en van tienduizenden studenten van University of Illinois in Urbana-Champaign en de University of California, Davis in de jaren 2000 en de recente 2010’s. Alle respondenten vulden een Narcissism Personal Inventory in, de oudste en meest gebruikte maat voor narcisme.

Let wel: ik heb het eigenlijke onderzoek nog niet kunnen inkijken. Ik baseerde deze post op dit persbericht. Eenmaal het onderzoek gepubliceerd wordt, pas ik deze post aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.