Echt mooi van Klasse: de leerkracht van het jaar zal geen leraar zijn

Klasse gaat terug op zoek naar de leraar van het jaar, maar er is deze keer iets opvallends bij de oproep: je kan geen leerkracht nomineren. Wel iemand anders, namelijk:

Hoezo, de leraar van het jaar is geen leraar? Klopt! Want niet alleen wie lesgeeft verdient warme waardering voor zijn enthousiaste inzet. In en rond de school zijn veel mensen onmisbaar. En wat ze doen, is soms onzichtbaar.

En dit is zo terecht. Als ik naar mijn eigen schoolloopbaan kijk, herinner ik me nog hoe ik voor de eerste keer meneer Serafine, de bode van het college in Eeklo ontmoette en hoe hij mij als kind geruststelde voor de nieuwe grote school. Van de vele studiemeesters en -juffen besefte ik toen niet altijd hoe cruciaal ze waren in het doen draaien van de school. Nu, ik zelf les geef, weet ik des te beter hoe Veronique, Annemie, Christophe en de vele anderen broodnodig zijn zodat ik het beste kan geven voor mijn studenten.

Maar Klasse kijkt nog verder dan wie ik allemaal opnoemde:

…de leerlingenbegeleider die je op de speelplaats een duwtje in de rug geeft om die ruzie op te lossen, je motiveert om op tijd naar school te komen. Of jouw speeltijd opfleurt met een babbel. Je collega in de refter die je bord opwarmt na een slopende vergadering. Je redder op het secretariaat die moeilijke formulieren helpt in te vullen. De klusser die de vreselijke lamp doet ophouden met knisperen, je fiets herstelt of timmert aan jouw droomklas. De engel die zorgt voor propere toiletten, stoelen stapelt of de lerarenkamer opruimt. En de begeleider in de opvang die begripvol is als je net te laat je kind ophaalt. 

Je kan nomineren tot 6 april!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.