Oops, Google liet bedrijven je gmail lezen

Bij GMail is het mogelijk om apps toe te voegen aan het populaire mail-programma van Google. Deze Third party apps helpen je bijvoorbeeld bij het beheren van je contacten, maken van mailinglists, enz. Maar wat blijkt nu volgens een bericht in The Wall Street Journal? Google liet deze bedrijven toe je mails te lezen.

Google – maar de tech gigant zou niet de enige zijn – controleert wel vooraf welke bedrijven dit mogen, maar zelden blijken de kleine lettertjes of beter de stukken tekst die je nooit leest vooraleer je akkoord aanvinkt, duidelijk te stellen dat de app je mails inhoudelijk zal lezen. En dan betekent dit niet noodzakelijk dat een algoritme je mails scant, The Wall Street Journal vond voorbeelden van mensen die door de mails van gebruikers gingen.

De krant maakte dit overzicht van welke informatie er allemaal bekeken wordt of kan worden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.