Extra lectuur op zaterdag: lees aub deze column van Tommy Wieringa over onderwijs

Ik ontdekte deze column van Tommy Wieringa net nadat ik op publiceren gedrukt had voor mijn Lectuur op Zaterdag-post. En dat is zonde, want deze column zou best door veel mensen gelezen moeten worden.

Lees even dit fragment:

In reclameblokken voor en na het nieuws zijn tal van aanbieders van beter of ondersteunend onderwijs actief. Ik hoor de laatste tijd commercials van ‘Grip op tekst’ en ‘Foutloos rekenen’, maar ook van Luzac, Europese en internationale scholen, die beter en kleinschaliger onderricht beloven dan het reguliere onderwijs kan bieden. Een teken aan de wand. Wie het teken verstaat, begrijpt dat het onderwijsgebouw rot is en dat slimme ondernemers de gaten dichten. Luistert onderwijsminister Arie Slob naar de radio? En zo ja, ervaart hij licht ongemak als hij hoort dat er tal van private partijen beter onderwijs aanbieden? Wordt dat ongemak al sterker bij de wetenschap dat veertig procent van de basisschoolleerlingen het streefniveau voor taal niet haalt en drieënvijftig procent dat voor rekenen niet, bij de uitstroom naar het middelbare onderwijs?

In mijn nieuwe boek “Serieuzeneuzen” dat in oktober uitkomt, ga ik hier uitgebreid op in, maar lees dus zeker in afwachting deze tekst van Wieringa.

Een gedachte over “Extra lectuur op zaterdag: lees aub deze column van Tommy Wieringa over onderwijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.