Spieken bij je collega? Doen!

Dit geldt niet enkel voor de kleuterklas!

Kleutergewijs

Stel je voor: één van je collega’s wil graag een keertje komen kijken in je klas terwijl je met de kleuters aan de slag bent. Het schooljaar is immers nét weer van start gegaan, en je collega wil graag inspiratie opdoen om op een kwalitatieve manier met kleuters te spelen en te werken in de klas. Eng idee? Of ben je enthousiast omtrent een bezoekje van je collega? Vast staat dat ‘spieken bij elkaar’ als leraar, ook wel ‘collegiale visitatie’ genoemd, zinvol en leerrijk is. Maar we zijn het niet gewend in Vlaanderen, al zijn we de laatste jaren wel op de goede weg.

Leerrijk voor wie?

Uit een Amerikaanse studie van Burgess, Rawal en Taylor (2019) blijkt dat collegiale visitatie op niveau van middelbaar onderwijs een positief effect heeft op zowel de observerende leraar, als op de geobserveerde leraar en de leerlingen van beide leraren. De reden…

View original post 829 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.