Hoe was de start van dit schooljaar voor de leerlingen en andere resultaten uit de bevraging door de scholierenkoepel

De Vlaamse scholierenkoepel bevroeg meer dan 10000 leerlingen uit het secundair onderwijs over het schoolleven in tijden van Corona. Je kan het rapport hier downloaden.

Klasse vat het als volgt samen:

Meer dan de helft van de leerlingen draagt liever een mondmasker tijdens de les dan terug afstandsonderwijs te volgen. Toch hebben 7 op de 10 leerlingen ook wel heimwee naar de vrijheid van het afstandsonderwijs. Bijna evenveel leerlingen vindt de coronamaatregelen op school terecht. 8 op de 10 leerlingen verwacht geen enkele leuke activiteit met de klas te kunnen doen.

Een aanvulling op deze eerste bevinding:

Een opvallende 69% van de leerlingen heeft heimwee naar de vrijheid van het afstandsonderwijs. Dat aandeel neemt toe per graad: van iets minder dan de helft in het eerste jaar tot drie op vier in de derde graad. 57% van de leerlingen vindt één dag afstandsonderwijs per week dan ook een heel goed idee. 5% van de respondenten krijgt dit jaar al een mix van contactonderwijs en afstandsonderwijs.

Ook opvallend:

13% van de bevraagde leerlingen heeft sinds 1 september lessen gemist doordat ze in quarantaine moesten. Bijna de helft daarvan werkte vanuit quarantaine nog samen met andere leerlingen aan een taak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.