Het verschil tussen de wetenschapper en de songschrijver

Een tweede post over muziek en deze keer wetenschap die ik even ook hier deel.

Pedro De Bruyckere

Het klinkt misschien gek, maar mijn ervaring is dat de meeste mensen niet kunnen geloven dat iemand meer dan een ding goed kan. We houden aan de ene kant niet van one trick pony’s, maar de voorbije jaren heb ik gemerkt dat mensen die weten dat ik wetenschapper ben, moeite hebben om op te pikken dat ik ook professioneel bezig ben met muziek als gitarist, producer en songschrijver.

Maar… soms botsen die verschillende rollen ook wel in mijn hoofd. Nee, niet dat ik al spontaan ben beginnen zingen tijdens een lezing (gelukkig maar voor het publiek), maar er is wel een andere uitdaging.

Als wetenschapper heb ik jaren geleden een welbepaalde keuze gemaakt: ik zou vooral in mijn communicatie proberen duiding te geven eerder dan mijn eigen mening te geven. U moet er maar eens op letten, als ik in de media kom zal ik vooral uitleg geven bij een…

View original post 299 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.