TikTok aangeklaagd voor miljarden over misbruik data over kinderen

De BBC bericht dat de voormalige Britse kinderrechtencommissaris Anne Longfield TikTok voor de rechtbank brengt over hoe de app omgaat met data van en over kinderen. Ze doet dit in naam van alle Britse en Europese kinderen die de app sinds 2018 gebruiken.

De klacht stelt dat de app zeer veel persoonlijke data van kinderen verzamelt zonder daar transparant over te zijn. Het gaat dan over telefoonnummer, exacte lokatie, biometrische informatie,… Dit alles ook zonder dat kinderen of hun ouders weten wat met die data gebeurt.

Terwijl TikTok in een reactie claimt dat de klacht ongegrond is, werd de Chinese firma achter de app wel degelijk al eerder veroordeeld in Zuid-Korea over hoe Musical.ly met de data van kinderen omging en ook de Britse autoriteiten gaven het bedrijf al een boete hiervoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.