The Game is On: eindtermen

Vandaag in Het Nieuwsblad:

Katholiek Onderwijs Vlaanderen heeft samen met 113 schoolbesturen en de ouderkoepel VCOV bij het Grondwettelijk Hof het verzoekschrift ingediend met de vraag om de eindtermen van de tweede en derde graad secundair onderwijs te schorsen en vernietigen. Dat meldt de onderwijskoepel woensdag.

Nu gebruiken ze juridische spitstechnologie – hun woorden – om toch al een klacht in te dienen. Maar dit wil tegelijk zeggen dat de uitslag wellicht niet meer komt voor het einde van het schooljaar, wat al een tijdje duidelijk was.
Hierdoor dreigt misschien minder verwarring dan je zou vermoeden, want de kans is groot dat het schooljaar zal beginnen zoals gepland is. Het argument dat het hoogdringend is, omdat er bijvoorbeeld leerplannen moeten gemaakt worden, zoals Lieven Boeve net aangaf op de radio, is een beetje raar omdat die… al gemaakt zijn in voorlopige versie en de meeste scholen gewoon klaar zijn om te beginnen.
Tegelijk is dit alles cruciaal, maar dan ook vooral voor de machtsverhoudingen in het onderwijsbeleid, zie ook de tegenactie van het Gemeenschapsonderwijs.

2 gedachten over “The Game is On: eindtermen

  1. Ik vind het toch altijd een beetje ‘zieltjeswinnerij’ en profileringsdrang. Nu met als bij de hond (aka Ben Weyts) slaapt, betrap je de vlooien.
    Het zorgt alleen maar voor meer onzekerheden bij ons leerkrachten.
    En over die leerplannen: veel van die nieuwe zaken doen we nu al. Denken zij in de leerplancommissie echt dat wij niet mee evolueren? Maar dit terzijde. This will also pass.

    • Ik denk dat het GO niet per se “bij de hond slaapt”, ik vermoed en anderen met mij een andere agenda in deze.
      De onzekerheid op de werkvloer is inderdaad verschrikkelijke ‘collateral damage’ van wat toch ook echt wel een machtsstrijd lijkt, los van de inhoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.