15 schrijftips van succesvolle auteurs in 1 infografiek

Vond deze infografiek via Larry Ferlazzo. Spontaan bedacht ik wel 2 dingen bij deze tips:

  • Nu ik weer een boek zo goed als klaar ben, zou mijn tip zijn; begin er niet aan (maar ik zal mijn tip binnen een half jaar wellicht zelf in de wind slaan).
  • Enkel kijken naar wat succesvolle auteurs doen of als tip meegeven, is geen garantie op succes. Er bestaat namelijk zoiets als de survivor bias. Veel van deze tips kunnen ook gehanteerd worden door auteurs die nooit gelezen worden.

Dit gezegd zijnde, zitten er echt wel goede schrijftips bij die ook echt bruikbaar zijn bijvoorbeeld in de klas om samen na te denken over hoe je een tekst schrijft. De tip om geen woorden te gebruiken die je niet of niet goed kent, is er zo eentje die ik mijn studenten zeker ga meegeven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.