Hoe een trein, boekenkastjes en een wandeling (lees)plezierig kunnen zijn!

Kleutergewijs

Als afstudeerproject van hun opleiding kleuteronderwijs aan de UCLL Leuven/ Diest werkten 8 studenten samen aan een leesbevorderingsproject in Diest. In samenwerking met de Dienst Diversiteit van de stad, de bibliotheek, het Huis van het Kind Diest en de buitenschoolse kinderopvang zorgden ze voor een coronaproof aanbod vol leesplezier, ook voor gezinnen met weinig leescultuur.

Boekenstoet op de stoep – De boekentrein

Lore en Mart sloten aan bij de Boekenstoet, een voorlees-aan-huis-project. Omdat huisbezoeken niet toegestaan waren, bouwden ze een boekentrein, waarmee ze verhalen tot op de stoep brachten. Ze vertelden, lazen voor en maakten de kinderen warm voor het boekenaanbod in het treintje.

[De locomotief fungeert als opbergplaats voor dekentjes, kussens, snoepjes, poppen, … Achter de locomotief hangt een wagon, waarin je de boeken goed zichtbaar kan plaatsen. Bovenop de wagon staat een kamishibai.]

‘Ze vinden het voorlezen echt een heel leuk moment en vragen zelfs waarom we niet…

View original post 1.377 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.