Wat doen we in het bos? Vrij spelen!

Kleutergewijs

Breng je dezer dagen met je klas een bezoek aan een bos of ‘bosje’? Plan dan zeker ook tijd in voor vrij spelen in het bos. In deze week van het bos (10-17 oktober 2021) deel ik graag enkele onderzoeksinzichten over het belang en de kenmerken van vrij spelen in een bosomgeving.

Vrij spelen in de natuur is gezond.

Interactie met de natuur is goed voor het sociaal-emotioneel welzijn van kinderen, het ontwikkelt hun weerstand en vermindert het risico op obesitas en type 2 diabetes. Het is belangrijk dat ontwerpers van scholen en schoolomgevingen rekening houden met de positieve rol van natuur voor gezondheid en welzijn (Sharma-Brymer and Bland, 2016). Door spelen in de natuur gaan kinderen zich ook meer verbonden voelen met de natuur (Barrable & Booth, 2020). In de Vlaamse context is op dit vlak nog een grote inhaalbeweging nodig. Vrij spelen in de natuur is…

View original post 859 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.