Merkte je ook al deze verandering op YouTube?

Tot nu toe had ik er weinig over gehoord of gelezen, maar het begon me wel stilaan op te vallen bij meer en meer video’s: veel likes, maar geen dislikes. De knop staat er nog, maar het lijkt alsof niemand er nog op klikt.

Dat klopt niet helemaal, je kan er nog op klikken en mensen doen dat {wellicht) ook, maar YouTube heeft de resultaten van de dislike knop privé gezet. Enkel de persoon die de video online kan nog zien hoeveel mensen dei video niet leuk vonden.

Sociale media worstelen al vanaf het begin met ‘dislikes’, zeker Facebook kreeg lang de vraag voor zo een knop, en ook op Twitter zie je vaak vragen voor zo een knop. Aan de andere kant zet zo een knop de deur open voor bijvoorbeeld pestgedrag. Dat laatste is ook de reden waarom YouTube nu deze stap zette.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.