Hoe pak je het leesoffensief op je school aan? Een aflevering van Buiten De Krijtlijnen

Eerder sprak Rinke Vanhoeck met Liesbet Heyvaert over het leesoffensief. Een groot opgezet plan om het leesniveau in Vlaanderen terug op te krikken. Maar zoals Liesbet ook al zei, wordt er al heel veel gedaan rond lezen. We trekken vandaag daarom naar Eeklo, naar het College Ten Doorn, via Zoom praten we met Jeroen Van Hautte, hij is daar leerkracht Engels, Duits en Public Relations en is een van de bezielers van het leesoffensief op het college. Aan de hand van tal van acties proberen ze de leerlingen aan het lezen te krijgen.

Een casestudy dus van een lokaal leesbeleid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.