Verschillende landen, verschillende rapporten, 1 beeld: na de pandemie, de mentale problemen bij leerlingen en studenten

De voorbije dagen verschenen in verschillende landen verschillende rapporten, maar het beeld is opvallend gelijklopend:

Mental health concerns among high school students in the United States were exacerbated during the Covid-19 pandemic, according to survey results published Thursday by the US Centers for Disease Control and Prevention.

There have been significant increases in high school students reporting persistent feelings of sadness or hopelessness, considering suicide or attempting suicide over the past decade — and findings from the new CDC survey suggest youth mental health was even worse during the pandemic.
  • In Vlaanderen melden de CLB’s: “Het aantal meldingen van depressieve gedachten en angstproblemen is in het schooljaar 2020-2021 met meer dan 87 procent gestegen vergeleken met het jaar voordien. De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) zien ook een verdubbeling van het aantal interventies rond zelfverwonding.”
  • En in de hele wereld:

Opnieuw bevestigt onderzoek dat psychische klachten als angst en depressie  wereldwijd met een kwart zijn toegenomen en dat de problemen onder jonge mensen het grootst zijn. Dat blijkt uit een studie van de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens de onderzoekers zien we “slechts het topje van de ijsberg” van de impact van corona op de geestelijke gezondheid.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.