Een kunstwerk maken met AI is meer werk dan ik dacht!

Je experimenteerde misschien al zelf met tools zoals Midjourney waarmee je AI afbeeldingen laat maken. Zelf maakte ik de cover van de meest recente single van Blue and Broke op deze manier. Ik moet bekennen dat me dit een half uurtje werk kostte, en het resultaat is ok, maar om te zeggen dat het kunst is. Nee.

Stelfie is een anonieme AI-artiest die veel straffer werk levert met AI. Zijn werk lijken selfies van een tijdreiziger. Je kan nog argumenteren of het wel of niet echte kunst is, maar de kwaliteit van de AI-foto’s is echt wel van een andere grootteorde. En wat blijkt? Het is ook echt wel meer werk dan ik dacht.

In deze video van Vox legt de anonieme artiest zelf zijn workflow uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.