Nederlands dossier mediaopvoeding

Terwijl het hier stilaan een hot topic wordt (zie eerdere posts), is men in Nederland al een stukje verder. Deze week werd een nieuw dossier mediaopvoeding gepubliceerd door het Nederlands Jeugd Instituut. Lees het hier.

“Media-opvoeding is erop gericht de jeugd te leren media op een zelfstandige en verantwoorde manier te gebruiken. Het dossier belicht de invloed van bijvoorbeeld televisie, games en internet op de ontwikkeling van de jeugd en besteedt aandacht aan de begeleidende rol van ouders en beroepsopvoeders. Het beschrijft hulpmiddelen en initiatieven die opvoeders ondersteunen in de begeleiding, zoals internetfilters, voorlichtingspakketten en een training tot mediacoach.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.