Jobaanbieding: wie wil als postdoc aan de slag in Leiden?

Heb de vacature ook al gedeeld via Twitter, maar ik deel ze ook graag hier. Zoals ik eerder aankondigde start ik in 2018 met een zeer leuk onderzoeksproject in Leiden. Hiervoor zijn we op zoek naar een postdoc, misschien iets voor jou of voor iemand die je kent? Solliciteren kan tot 5 januari!

De Faculteit der Wiskunde & Natuurwetenschappen en het Instituut Biologie Leiden van de Universiteit Leiden heeft een vacature voor een Postdoc Evidence-Based Outreach Nationale Wetenschapsagenda.

De werkzaamheden

Wij starten in 2018 evidence-based education en outreach projecten om kinderen vanuit meer diverse achtergronden kennis te laten maken met en te interesseren voor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Dit onderzoek valt onder de Nationale Wetenschapsagenda-routes Bouwstenen van Materie en Fundamenten van Ruimte en Tijd en De Quantum/Nano-revolutie.

Wij zoeken een postdoc die zal werken aan twee projecten:

  • Een onderzoek naar tutorwerking rond STEM binnen het primair onderwijs inclusief het ontwerpen, opstarten en uitvoeren van een randomized controlled trial binnen dit project (0.7 fte);
  • De co-creatie van evidence-based STEM-lesmateriaal over wetenschappelijk onderzoek in Nederland om een bredere doelgroep onder de Nederlandse jeugd te bereiken (0.3 fte).

Beide projecten worden uitgevoerd in een team van experts op verschillende gebieden, over de breedte van bètawetenschap tot onderwijs. Deze projecten zullen uitgevoerd worden bij de afdeling Science Communication & Society van de Universiteit Leiden.

Uw profiel

Voelt u zich persoonlijk aangetrokken tot een project waarin het vergroten van diversiteit in STEM centraal staat? U begrijpt hoe het Nederlandse onderwijssysteem werkt en hebt eventueel ook ervaring met het uitvoeren van randomized controlled trials en co-creatie. Daarnaast houdt u van aanpakken en organiseren. U netwerkt graag en spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels, zowel academisch als voor een breder publiek. U bent gepromoveerd in een relevant gebied als wetenschapscommunicatie/onderwijskunde en combineert interesse in bèta-onderwerpen met die in sociaal-wetenschappelijk onderzoek.
We staan nadrukkelijk open voor kandidaten met een ongebruikelijk carrière pad: reageer dus ook als u een PhD in een andere richting hebt gedaan en daarnaast aantoonbare relevante ervaring hebt opgedaan met wetenschapscommunicatie/educatie.

Meer informatie vind je hier.

Een gedachte over “Jobaanbieding: wie wil als postdoc aan de slag in Leiden?

  1. Pingback: Wil je werken aan STEM, werk dan aan geletterdheid en begrijpend lezen! | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.