Deel je mooie ervaringen in onderwijs! #deeljijjewarmeervaringmee

Het algoritme van Linkedin heeft er de voorbije dagen voor gezorgd dat ik dit bericht van Nele van Oosten wel heel erg vaak zag:

Beste Flair en freelance journalisten,

Er passeerde me zo net een oproep om je ergste ervaring in het onderwijs te delen (denk maar aan roepende ouders, krassen op je wagen). De drang om nét het omgekeerde te doen overviel me zo sterk, dat ik het bij deze ook ongevraagd gewoon doe. Omdat ik geloof dat dit meer kan bijdragen en onderwijs een positieve opbouwende beeldvorming verdient. Niet om dingen onder de mat te vegen, iedereen komt wel eens ‘erge’ dingen tegen, maar uit volle overtuiging dat er zoveel méér mooie dingen gebeuren in onderwijs….. #deeljijjewarmeervaringmee? #tijdvoorpositieverevolutie

Bij deze, het was moeilijk kiezen, warme kringgesprekken, overwonnen watervrees,..maar die keer dat een leerling met een hobbelig parcours me toefluisterde dat hij zo content was dat ik in hem blijf geloven en meer zag dan alleen zijn gedrag…Dat gaf hem kracht. Ik moest aan hem denken omdat ik hem zoveel jaar later recentelijk tegen het lijf liep. Hij studeert wat hij graag wou en heeft zélfs een lief…

Nu, in tijden van lerarentekort en dalende cijfers in de lerarenopleidingen is het misschien effectief een goed idee om ook het mooie in onderwijs meer te tonen en te delen. Je hoeft het niet per se hier in een reactie te doen of onder een hashtag, maar gewoon ook spontaan tegen leerlingen, vrienden en familie. Maak hen jaloers op wat je als leerkracht ook kan meemaken.

Een van de leukste dingen die ik zelf onlangs meemaakte was een groepje studenten die ik op straat tegenkwam en me vroegen of ze volgend academiejaar terug van me les zouden krijgen omdat ze zoveel aan mijn lessen hadden gehad. Het maakte me dag goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.